Pejgamberi a.s. ka thënë:

“Dita më e mirë në të cilën lind dielli është dita e Xhuma. Në këtë ditë u krijua Ademi, në këtë ditë ka hyrë në Xhennet, në këtë ditë zbriti (nga Xheneti në tokë), në këtë ditë iu pranua pendimi, në këtë ditë ka ndërruar jetë dhe në këtë ditë do të bëhet Kijameti.
Në këtë ditë, nuk ka kafshë që nuk lëshon bërtimë që nga koha kur hyn mëngjesi, e deri në lindjen e diellit, nga frika se mos ndodh Kiameti, me përjashtim të njerëzve dhe xhinëve, të cilët janë të vetmit që nuk frikësohen.”

Allahu e ka bërë haram çdo punë tjetër të dynjasë në kohën e xhumasë!

Namazi i xhumasë është obligim për burrat, mos e lë pa e falë!

(Në foto, xhamia e Lidhjes së Prizrenit, Prizren)

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *