Sot, më datë 19 mars 2023 morëm pjesë në gëzimin e xhematit të Lubizhdës, me rastin e mbarimit të Hatmes së Kur’anit, e që nënkupton edhe mbarimin e Mektebit, nga 26 nxënës, prej tyre 15 vajza e 11 djem.

Kolegu ynë, Amir ef. Ademi me përkushtim të madh arriti ta nxjerr këtë gjeneratë, duke përfunduar tri nivelet e mektebit.

Nxënësit manifestuan Program Festiv para të pranishmëve, me Kur’an e recitime.

Lum prindërit për këta fëmijë, e i lum imami për këtë kontribut të madh.

Në fund të programit, na befasoi me leximin e rrjedhshëm të Kur’anit, Suhejl (Allmir) Xhaferi 5 vjeçar, që kishte takt të kurrave të Kur’ani dhe nëse vazhdon kështu një ditë ka për t’u bërë lexues i njohur ndërkombëtar.

Zoti e shpërbleftë imamin Amir ef. Ademi për këtë kontribut të jashtëzakonshëm.

Shumë urime e shëndet për nxënësit! Inshallah, Kur’ani u bëhet dritë në këtë botë, kurse xhennet në ahiret…!

Orhan Bislimaj

P.S.

Lista e nxënësve që bënë Hatme dhe mbaruan Mektebin:

Abdullah Sehat Alija

Adella Admir Shabani

Allmedina Argin Abdiji

Amar Amir Ademi

Arnis Mirsat Smaili

Azra Emir Shabani

Edina Ermin Alija

Ellis Alden Bajra

Illhana Irzo Bajra

Jusuf Ashim Bashini

Majda Admir Shabani

Malik Ejub Rexha

Malik Sehat Rexha

Melliha Edis Rexha

Merjem Afrim Xhaferi

Merjem Anel Avdija

Renisa Raim Alija

Samra Argin Abdiji

Sanida Sermin Rexha

Sejlla Allmin Bajra

Seniha Nazmir Bajra

Shehida Anel Avdija

Shevall Allmir Xhaferi

Suhejb Jasmin Ismaili

Ubejd Ashim Bashini

Zejd Rahmel Jusufi

Për më shumë kliko këtu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *