Pas Qabesë në Mekë, xhamia e Pejgamberit a.s. është e dyta më e rëndësishme në nivel të botës islame.

Pejgamberi a.s. ka thënë: “Një namaz në Qabe e ka vlerën e njëqindmijë namazeve në xhamitë e tjera, kurse një namaz në xhaminë e tij në Medine e ka vlerên e njëmijë namazeve.

këtë xhami qëndron varri i Muhamedit a.s. dhe trupi i tij i bekuar, e ne e përshëndetëm me salavate e selam.

Allahumme sal-li ala Muhamedin ve ala ali Muhamed!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *