Eh pra, pikërisht në këtë vend filloi zbritja e Kur’anit prej Allahut te Muhamedi a.s., nëpërmjet melekut.

Filloi epoka e re për mbarë njerëzimin.

Për hatër të këtij vendi, një xhami në Prizren e bartë emrin Xhebeli Nur.

Muhamedi a.s. dy herë e ka pa melekun e shpalljes në formën e tij origjinale, njëherë në tokë (në fillim të shpalljes) dhe njëherë në qiell (Natën e Miraxhit).

P.S.

Thojshin se ka, por sot i zatetëm edhe dy majmunët që qëndrojnë atypari dhe lozin me haxhinjtë. Njëri prej tyre, bash si majmun, ia mori pijen prej dores nje haxhiut dhe na befasoi…!

Qabe, 22 qershor 2023

Për më shumë kliko këtu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *