Sot, më datë 16 maj 2023, librin “Kobaja ndër shekuj (Monografi)”, ia dhurova haxhi Miftar Rramanaj nga Kobi, 86 vjeçar.

Një plak i mençur dhe prej tij kam përfituar shumë, sidomos në çështjet kyçe të historikut të Kobajës.

Është i pari që më ka thënë se toponimi ‘Kob’, e ka prejardhjen prej ‘korb’ (emër shpendi), e jo prej fjalës ‘e kobshme’.

Dhe, kjo ka dalë të jetë e saktë, pasiqë para fshatit Kobajë, në të njëjtin vendbanim ka ekzistuar fshati Korb+inc, që është shuar nga murtaja shkatërrimtare në fund të shekullit XVII.

Zoti e shpërbleftë dhe i dëshiroj pleqëri të mbarë…!

Orhan Bislimaj

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *