Dje, më datë 31 mars 2023, për namazin e xhumasë, një delegacion i Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës, i përbërë nga 12 vetë, i prirë nga kryeimami Vedat ef. Sahiti, qëndruan në komunën e Shkupit, Tetovës dhe Gostivarit.

Aktiviteti u organizua nga krerët e dy Bashkësive fetare, Myftiut Naim ef. Tërnava dhe Reisul Ulemasë, Shaqir ef. Fetahu, në kuadër të bashkëpunimi të mirë e fuqizimit të vëllazërisë.

Një aktivitet i tillë i vizitave të ndërsjella po ndodhë për herën e parë dhe është një gjë e mirë.

Mua më ra hise me fal xhumanë në xhaminë e vjetër ‘Sulltan Murat’, prej xhamive më të mëdha e kryesore të Shkupit.

Po e falënderoj edhe njëherë imamin e xhamisë, Zekerija ef. Bajramin për pritjen e ngrohtë.

I përcollëm te vëllezërit tanë urimet e Myftiut Tërnava për Muajin e Madhërishëm të Ramazanit, urimet e Bashkësisë Islame dhe të xhematit tonë të Kosovës.

Në një moment, Pejgamberi a.s. i drejtua shokëve të tij: “A doni t’ju tregoj për më të mirët nga mesi i juaj. Thanë, patjetër o I Dërguari i Zotit. Ai u tha: Më të mirët nga mesi i juaj janë ata të cilët kur t’i shohish ta kujtojnë Allahun.”

Gjersa, fytyrat e zverdhura e të molisura të agjëruesve ta kujtojnë Allahun, ta kujtojnë ibadetin e agjërimit, në anën tjetër Shkupi na kujton kryeqendrën historike të shqiptarëve, përtej Prizrenit, Manastirit, Janinës, Ulqinit, Shkodrës, Prishtinës e Tiranës.

Këto aktivitete duhet shpeshtuar, në mënyra që ta ruajmë vëllazërinë dhe ëndërrat e përbashkëta për të ardhmen tonë.

Një falënderim Rijasetit të MV për mikëpritjen e iftarin, Jusuf ef. Zymerit, Qenan ef. Ismailit, Qani ef. Nesimit, Sabahudin ef. Zendeli, Fatmir ef. Zaimi, etj.

Orhan Bislimaj

Për më shumë kliko këtu

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *