Coronavirusi dhe sekuenca e ahiretit…!

Coronavirusi dhe sekuenca e ahiretit…!

Sprovat e ndryshme, siç janë sëmundjet, rreziqet reale, fatkeqësitë natyrore, etj, e shkundin njeriun. E ulin në tokë! Sikur agjërimi që ia gërryen fundin lukthit, ashtu edhe sprovat i shkatërrojnë djallëzitë e shpirtit!

Në të tilla raste, njeriu e ka hallin e vetvetes. Sepse, shpirti i tij flet me origjinalitetin e vet, pa hipotekat egoiste të dynjasë. Zoti e ka bërë kështu! Brenga për vetveten, është aq e fuqishme sa dominon çdo tjetër!

Në fakt, kjo shpërfaq një sekuencë të ahiretit.

Allahu, thotë në Kur’an:

E kur të vijë ushtima shurdhuese (kijameti): Atë ditë kur njeriu ik nga vëllai i vet; edhe nga nëna edhe nga babai i vet; edhe nga shoqja e vet dhe djemtë e vet. Atë ditë secilit njeri do t’i mjaftojë çështja e vet. (Kur’ani, Abese, 33-37).

Zot i Madh, na mbroj nga #Covid-19 (#coronavirus)…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 31 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, 30 nëntor 2021  Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e saj të rregullt, të kryesuar nga kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava. Mbledhja u hap me një këndim të sures El-Fatiha për shpirtrat e atyre që vdiqën nga aksidentit tragjik në Bullgari, si dhe viktimave që vdiqën nga sulmi kriminal mbi autobusin ku mbetën …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Vizita në Republikën e Turqisë Prej datës 22-27 tetor 2021, Këshilli i BI-së Prizren zhvilloi vizitë zyrtare në Republikën e Turqisë. Delagacioni përbëhej nga kryetari mr. Besim ef. Berisha, anëtari i Kryesisë së BIRK-ut, prof. Reshat ef. Mexhiti, kryeimami dr. Orhan ef. Bislimaj, sekretari dr. Faruk ef. Ukallo, anëtarët: Fetah ef. Bekolli,...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 12 miq dhe s'ka antarë në linjë