Mirënjohje luftëtarëve – Mjekëve…!

Mirënjohje luftëtarëve – Mjekëve…!

Prej sot, në Kosovë, edhe parqet janë të mbyllura. Edhe ambulantat private! Edhe çdo gjë tjetër! Heshtje gjithandej! Shyqyr, bile koha, që ka marrë mirë, diell!

Fortifikim e ikje nga virusi i pamshirshëm #Covid-19 (#coronavirus)!

Por, janë mjekët, infermierët,  stafi mjekësor në përgjithësi, një për një, ata që me ‘armë’ në dorë, po zhvillojnë luftë kundër këtij armiku të pamëshirshëm e të pakapshëm!

Rrezikshmëria e tyre është reale dhe dallon prej asaj të supozuar. Nuk ka çmim! Gjersa, të gjithë qëndrojmë pranë famijeve, ata janë në vijë të frontit.

Pejgamberi a.s. ka thënë:

عَيْنَانِ لَا تَمَسُّهُمَا النَّارُ: عَيْنٌ بَكَتْ مِنْ خَشْيَةِ الله، وَعَيْنٌ بَاتَتْ تَحْرُسُ فِي سَبِيلِ الله –

“Dy sy, nuk i djegë zjarri i xhehennemit: Syrin që qan për dashuri ndaj Allahut dhe syri që kalon natën zgjuar, duke bërë roje, për hirë të Allahut!”

Mirënjohje nga shpirti!

Zot i Madh, mbroje stafin shëndetësor, në këtë luftë dhe shpërbleji me mirësit e dynjasë dhe ahiretit!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 21 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, 30 nëntor 2021  Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e saj të rregullt, të kryesuar nga kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava. Mbledhja u hap me një këndim të sures El-Fatiha për shpirtrat e atyre që vdiqën nga aksidentit tragjik në Bullgari, si dhe viktimave që vdiqën nga sulmi kriminal mbi autobusin ku mbetën …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Vizita në Republikën e Turqisë Prej datës 22-27 tetor 2021, Këshilli i BI-së Prizren zhvilloi vizitë zyrtare në Republikën e Turqisë. Delagacioni përbëhej nga kryetari mr. Besim ef. Berisha, anëtari i Kryesisë së BIRK-ut, prof. Reshat ef. Mexhiti, kryeimami dr. Orhan ef. Bislimaj, sekretari dr. Faruk ef. Ukallo, anëtarët: Fetah ef. Bekolli,...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 12 miq dhe s'ka antarë në linjë