Mobilizimi dhe mësimi i bubrrecit…!

Mobilizimi dhe mësimi i bubrrecit…!

Kur’ani e përmend një bisedë në mes të burrecave, kur njëri prej tyre u bën thirrje të tjerëve, që të strehohen në strofullat e tyre me nxitim, për të shpëtuar nga ushtria e hazreti Sylejmanit a.s.:

“Një buburrec tha: O ju buburreca, hyni në vendet tuaja që të mos u coptojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur”. (Kur’ani, En-Neml, 18)

Bisedën e dëgjoi hazreti Syulejmani a.s., i cili, me mrekulli prej Zotit, e kuptonte gjuhën e shpenzëve dhe insektëve!

Është interesant, në ajet, ka ardhur fjala ‘të mos u coptojë’ (يَحْطِمَنَّكُمْ). Më vonë është vërtetuar se trupi i bubrrecit përmban material çeliki.

Falë udhëzimeve të një bubrreci vigjilent, shpëtuan të tjerët.

Të mobilizohemi e të respektojmë udhëzimet kundër #coronavirusit…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 18 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, 30 nëntor 2021  Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e saj të rregullt, të kryesuar nga kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava. Mbledhja u hap me një këndim të sures El-Fatiha për shpirtrat e atyre që vdiqën nga aksidentit tragjik në Bullgari, si dhe viktimave që vdiqën nga sulmi kriminal mbi autobusin ku mbetën …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Vizita në Republikën e Turqisë Prej datës 22-27 tetor 2021, Këshilli i BI-së Prizren zhvilloi vizitë zyrtare në Republikën e Turqisë. Delagacioni përbëhej nga kryetari mr. Besim ef. Berisha, anëtari i Kryesisë së BIRK-ut, prof. Reshat ef. Mexhiti, kryeimami dr. Orhan ef. Bislimaj, sekretari dr. Faruk ef. Ukallo, anëtarët: Fetah ef. Bekolli,...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 10 miq dhe s'ka antarë në linjë