Mobilizimi dhe mësimi i bubrrecit…!

Mobilizimi dhe mësimi i bubrrecit…!

Kur’ani e përmend një bisedë në mes të burrecave, kur njëri prej tyre u bën thirrje të tjerëve, që të strehohen në strofullat e tyre me nxitim, për të shpëtuar nga ushtria e hazreti Sylejmanit a.s.:

“Një buburrec tha: O ju buburreca, hyni në vendet tuaja që të mos u coptojë Sulejmani dhe ushtria e tij duke mos ju vërejtur”. (Kur’ani, En-Neml, 18)

Bisedën e dëgjoi hazreti Syulejmani a.s., i cili, me mrekulli prej Zotit, e kuptonte gjuhën e shpenzëve dhe insektëve!

Është interesant, në ajet, ka ardhur fjala ‘të mos u coptojë’ (يَحْطِمَنَّكُمْ). Më vonë është vërtetuar se trupi i bubrrecit përmban material çeliki.

Falë udhëzimeve të një bubrreci vigjilent, shpëtuan të tjerët.

Të mobilizohemi e të respektojmë udhëzimet kundër #coronavirusit…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 18 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 5 miq dhe s'ka antarë në linjë