Rasti, kur Allahu ndërhyri direkt…!

Rasti, kur Allahu ndërhyri direkt…!

Jemi në kohë sprovash. Pa thënë Zoti, asgjë nuk bëhet. Kur’ani, përmend momente, kur Allahu ka ndërhyr direkt me vullnetin e Tij!

Hazreti Zekerija a.s., nuk kishte fëmijë, gruan e kishte sterile. Në pleqëri të thellë, i dobësuar në trup e eshtra, iu lut Allahut, që mos të mbetej i vetëm, si dhe ta linte dikë në rrugë t’Zotit. Por, është interesante, mënyra si i lutet Allahut:

“E, me lutjen time ndaj Teje o Zoti im, asnjëherë nuk kam qenë i dëshpëruar”. (Kur’ani, Merjem, 4).  

Pra, asnjëherë nuk kam qenë i dëshpëruar! E solla këtë shembull për ta skicuar bindjen e thellë që kishte Zekerija a.s. në përgjigjen e Allahut, e që duhet ta kemi secili.

Krijuesi i gjithësisë, e përgëzoi me një djalë të mirë, Jahjanë a.s., pejgamber para hazreti Isës a.s.

Prandaj, për Allahun, nuk ka asnjë pengesë. Varet shumë prej dëlirësisë tonë. Ai është Krijuesi i këtyre ligjeve fizike, Ai ndërhynë kur të dojë dhe si të dojë.

Ne, maksimalisht duhet të respektojmë udhëzimet e specialistëve, kundër #coronavirusit, e pastaj çështjen tonë ia dorëzojmë Krijuesit. Por, assesi e kundërta!

“E, vërtet të dashurit e Allahut, nuk kanë pse frikësohen e as të brengosen! (Kur’ani, Junus, 62).

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 17 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, 30 nëntor 2021  Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e saj të rregullt, të kryesuar nga kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava. Mbledhja u hap me një këndim të sures El-Fatiha për shpirtrat e atyre që vdiqën nga aksidentit tragjik në Bullgari, si dhe viktimave që vdiqën nga sulmi kriminal mbi autobusin ku mbetën …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Vizita në Republikën e Turqisë Prej datës 22-27 tetor 2021, Këshilli i BI-së Prizren zhvilloi vizitë zyrtare në Republikën e Turqisë. Delagacioni përbëhej nga kryetari mr. Besim ef. Berisha, anëtari i Kryesisë së BIRK-ut, prof. Reshat ef. Mexhiti, kryeimami dr. Orhan ef. Bislimaj, sekretari dr. Faruk ef. Ukallo, anëtarët: Fetah ef. Bekolli,...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 6 miq dhe s'ka antarë në linjë