Gjithmonë me Zotin, në skamje e sëmundje…!

Gjithmonë me Zotin, në skamje e sëmundje…!

Prej kushteve të imanit është ‘besoj se çdo gjë, qoftë e mirë apo e keqe, ndodh sipas përcaktimit të Allahut dhe krijimit të Tij’. Shumë e saktë dhe paalternativë!

Zoti i Madh, ka thënë:

Nuk ndodh asnjë fatkeqësi në tokë e as në trupin tuaj e që mos të jetë në shënime (libër, Levhi Mahfudh) para se të ngjajë ajo, e kjo për Allahun është lehtë”(Kur’ani, El-Hadid:22).

Populli thotë, çka vjen prej Zotit, mirësevjen!? Është më se e vërtetë, sepse krijimi i Allahut, bartë ‘urtësinë hyjnore’. Ajo i bjer për shtati të gjithëve, anipse neve nuk na pëlqen.

E jona, është të respektojmë masat preventive, që japin institucionet kompetente kundër Coronavirusit, por edhe t’i lutemi Allahut për largimin e sprovës.

Zoti, shumë i do ata që i luten Atij dhe i merr n’grykë, më ndryshe!

I Gjithëfuqishmi, i ka lavdëruar ata besimtarë, ‘që bëjnë sabër në skamje e në sëmundje’ (Kur’ani, El-Bekare, 177). E, kur Allahu e vlerëson dikë, kjo përkthehet në shpërblim e mirësi për besimtarin. Mëshira e Allahut është e madhe…!

 

Dr. Orhan Bislimaj

Prizren, 16 Mars 2020

(Nga karantina, #Covid-19)

Kryesia e BIRK - ut

Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës

Webfaqja zyrtare e Bashkësisë Islame Lajme – Bashkësia Islame e Kosovës
  • Prishtinë, 30 nëntor 2021  Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, mbajti sot mbledhjen e saj të rregullt, të kryesuar nga kryetari i saj, Myftiu Naim ef. Tërnava. Mbledhja u hap me një këndim të sures El-Fatiha për shpirtrat e atyre që vdiqën nga aksidentit tragjik në Bullgari, si dhe viktimave që vdiqën nga sulmi kriminal mbi autobusin ku mbetën …

KBI Prizren

Njoftime

Kur`an, Tefsir, Akaid, Fikh, Hadith, Histori Islame, Fetva të ndryshme, Video - Ligjërata ...
  • Vizita në Republikën e Turqisë Prej datës 22-27 tetor 2021, Këshilli i BI-së Prizren zhvilloi vizitë zyrtare në Republikën e Turqisë. Delagacioni përbëhej nga kryetari mr. Besim ef. Berisha, anëtari i Kryesisë së BIRK-ut, prof. Reshat ef. Mexhiti, kryeimami dr. Orhan ef. Bislimaj, sekretari dr. Faruk ef. Ukallo, anëtarët: Fetah ef. Bekolli,...

Në facebook

Tanzil.net

Librat

Mp3quran.net

Sa janë online

Kemi 9 miq dhe s'ka antarë në linjë